Genomineerden VSCD Zwanen 2023

De genomineerden voor de (Jonge) Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) 2023 zijn vanaf vandaag bekend! Deze befaamde dansprijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 29 september om 20:00 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.  

22 juni 2023

Genomineerden Zwanen 2023 bekend  

De genomineerden voor de Zwanen en de Jonge Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) 2023 zijn vanaf vandaag bekend! Deze befaamde dansprijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdag 29 september om 20:00 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.  

De Zwanen 2023 

De VSCD Zwanen zijn als sinds 2003 verbonden aan de Nederlandse Dansdagen en worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala. Een feestelijke avond waarmee tevens het jaarlijkse festival officieel wordt geopend.  

Sinds de jubileumeditie van de Nederlandse Dansdagen in 2022 wordt deze feestelijke avond versterkt met de uitreiking van de Jonge Zwanen. De Jonge Zwanen zijn op initiatief van het gehele jeugddansveld tot stand gekomen, als erkenning voor de kwaliteit en het innovatieve vermogen van de jeugddans.  

Alle genomineerde gezelschappen, choreografen en dansers hebben in het afgelopen seizoen een uitzonderlijke artistieke kwaliteit geleverd.  

Meer over de genomineerden
Jonge Zwanen.png
Zwanen.png