Dans het hele jaar door!

Zonder dans in Nederland geen Nederlandse Dansdagen. De Nederlandse Dansdagen is meer dan een 7-daags festival. We staan het hele jaar door klaar voor het dansveld, de dansliefhebber en de dansontdekker.
Op deze pagina vind je een overzicht van alle Nederlandse premièremomenten van dansvoorstellingen en festivals die dans vieren.

Staat jouw première er nog niet tussen? Meld je première dan hier aan.


Mei

27 MEI
20:30
Kāli Mātā & My Pitṛs | Poernima Gobardhan & Korzo Productie

Poernima Gobardhan is een van de grote talenten van de Indiase dans in Nederland. In haar werk vertaalt ze op integere en doordachte wijze de eeuwenoude verhalen, onderwerpen en concepten uit de klassieke Indiase literatuur naar choreografieën die hun uitwerking ook vandaag de dag niet missen. Vanavond danst ze twee solo’s.

Juni

10 JUN
19:00
Run Quiet | Productiehuis Theater Rotterdam: Dalton Jansen

Vier dansers dansen tegelijkertijd twee duetten. Het ene begint vanuit liefde, het andere vanuit haat. Langzaam trekken de dansers naar elkaar toe, dan gaan ze weer uit elkaar. De toeschouwers worden gedwongen te kiezen, voor de liefde of voor de haat.

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door:

Partner Minocw Partner - Provincie Limburg Partner - Gemeente Maastricht Partner - Elisabeth Strouven Partner - Fonds 21 Partner - BGL Fonds logo kunstbende21 Partner Cultuurmakers Maastricht Partner Kanunnik Salden nieuwenhof Partner stichting Clemens Partner - Vrienden van de NDD Partner - Zwaan Partner - Proeftuin Dans Partner - Theater aan het Vrijthof